Tuesday, April 5, 2011

SOOL

Sool on oluline une reguleerimiseks. Ta on looduslik hüpnootikum. Kui te joote klaasi vett ja panete mõne tera soola keelele ning jätate sinna, siis vajute loomulikku sügavasse unne.
Ärge pange soola keelele ilma vett joomata. Ainult soola korduv kasutamine võib põhjustada ninaverejookse. Teine nipp une soodustamiseks on süüa enne magamaminekut tassitäis maitsestamata jogurtit.
Sool on eluliselt vajalik aine diabeedi ravil. See aitab tasakaalustada veresuhkru taset ja vähendab insuliinitarvet neil, kes peavad seda veresuhkru taseme reguleerimiseks süstima. Vesi ja sool vähendavad diabeediga seotud sekundaarseid kahjustusi.
Sool on oluline närvirakkude kommunikatsiooniks ja informatsiooni töötlemiseks kogu aja jooksul, mil aju töötab-viljastamise hetkest surmani.
Sool on eluliselt vajalik hüdroelektrilise energia genereerimiseks kõigis keharakkudes. Seda kasutatakse kohaliku energia tootmiseks paikades, kus rakud energiat vajavad.
Sool on oluline toidu imendumiseks kogu soolestiku ulatuses.
Sool on oluline kopsude puhastamiseks limakorkidest ja kleepuvast rögast, eriti astma, emfüseemi ja tsüstilise fibroosi all kannatajatel.
Sool keelel peatab püsiva kuiva köha.
Sool on oluline podagra ja podagrast tuleneva artriidi vältimiseks.
Sool on oluline lihaskrampide vältimiseks.
Sool on oluline ülemäärase süljetekke vältimiseks, kui see magamise ajal koguni suust välja voolab. Vajadus kogu aeg liigset sülge pühkida viitab soolapuudusele.
Osteoporoos on organismi soola ja veepuuduse tagajärg.
Sool on absoluutselt vajalik, et luustruktuur tugevaks muuta.
Sool on oluline eneseusu ja positiivse enesepeegelduse-serotoniini ja melatoniini kontrollitava isiksusejõudluse säilitamiseks.
Sool on oluline seksuaalsuse ja libiido säilitamiseks.
Sool on oluline kahekordse lõua vähendamiseks. Kui organismis on soolapuudus, siis tähendab see, et tegelikult on organismis veepuudus. Süljenäärmed tunnetavad soolapuudust ning on sunnitud rohkem sülge tootma, et niisutada suud ja kurku närimise ja neelamise ajal ning varustama magu veega, mida see vajab toidu lõhustamiseks. Vereringe süljenäärmetesse suureneb ja veresooned hakkavad lekkima, et varustada süljenäärmeid sülje tootmiseks vajaliku veega. See leke levib süljenäärmeist väljaspoole, suurendades oma mahtu lõua, põskede ja kaela naha all.
Sool on oluline veenilaiendite ja veenivõrgustike vältimiseks säärtel ja reitel.
Meresool sisaldab umbes 80 mineraalelementi, mida organism vajab. Mõnda neist elementidest vajatakse mikrokogustes.
Rafineerimata meresool on parem valik kui teised saadaolevad soolad. Tavaline lauasool on oma kaasnevaist elementidest paljaks röövitud ja sisaldab lisandeid, näiteks alumiiniumsilikaati, mis muudab ta pulberjaks ja pooriliseks. Alumiinium on närvisüsteemile väga toksiline element. Sellele on vihjatud kui ühele Alzheimeri tõve peamistest põhjustest.
Samavõrd, kui sool on astma puhul organismile kasulik, on ülemäärane kaalium kahjulik. Liiga palju apelsinimahla, banaane või ülemääraselt kaaliumi sisaldavaid spordijooke võib põhjustada astmahooge, eriti kui liiga palju jooki või banaane on tarbitud enne sportimist.
Ülemäärane kaalium võib põhjustada spordist ajendatud astmahoo. Selliste hoogude vältimiseks aitab mõningane soola tarbimine enne sportimist suurendada kopsude võimet õhuvahetuseks. Samuti vähendab see ülemäärast higistamist.

No comments:

Post a Comment